EHTIMOLLAR NAZARIYASINING IQTISODIYOTDA TUTGAN O'RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ehtimollar nazariyasining iqtisodiyotdagi ahamiyati, uning noaniqlik sharoitida qaror qabul qilishdagi o‘rni va risklarni baholashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, sug‘urta tizimi, bank-moliya sohasi hamda bozor tahlilida ehtimollar nazariyasining qo‘llanilishi yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari ehtimollar nazariyasi iqtisodiy jarayonlarni samarali boshqarish va prognozlashda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.