ALISHER NAVOIY “MAHBUB UL-QULUB” ASARINING TARBIYAVIY VA AXLOQIY AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Alisher Navoiy hayotiy va ilmiy-ma’rifiy faoliyati orqali nafaqat o‘z davrining, balki butun umuminsoniy madaniyati taraqqiyoti uchun ulkan hissa qo‘shgan buyuk mutafakkirdir. Navoiy o‘z asarlari orqali o‘quvchi va tinglovchilarni hayot yo‘llarida insoniylik, ezgulik, saxovat va adolatga chorladi. Uning so‘z san’ati orqali yaratgan asarlaridan biri “Mahbub ul-Qulub” bo‘lib, bu asar axloqiy va tarbiyaviy jihatdan muhim ahamiyatga ega. “Mahbub ul-Qulub” har jihatdan o‘z davrining eng muhim axloqiy-ma’rifiy qo‘llanmalaridan biri hisoblanadi. Asarda ijtimoiy, siyosiy, ma’naviy hamda shaxsiy hayotga doir ko‘plab hikmatli jihatlar mujassam.