NEMIS TILIGA INGLIZ TILIDAN O‘ZLASHGAN SO‘ZLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola “Nemis tiliga ingliz tilidan o‘zlashgan so‘zlarning xususiyatlari” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda nemis tiliga ingliz tilidan kirib kelgan o‘zlashma so‘zlarning lingvistik jihatlari atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada o‘zlashgan leksik birliklarning fonetik, morfologik va semantik xususiyatlari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, ingliz tilining global til sifatidagi ta’siri natijasida nemis tilining lug‘aviy tarkibida yuz berayotgan o‘zgarishlar ko‘rib chiqiladi.Tadqiqot davomida zamonaviy nemis tilida keng qo‘llanilayotgan anglizmlar misollar asosida tahlil qilinib, ularning til tizimidagi o‘rni va funksional xususiyatlari aniqlashtiriladi. Bundan tashqari, o‘zlashgan so‘zlarning til boyligini oshirishdagi roli hamda ularning nutqdagi qo‘llanish darajasi yoritiladi. Maqolada ingliz tilidan o‘zlashgan so‘zlarning nemis tilidagi rivojlanish jarayoni va ularning lingvistik ahamiyati haqida xulosalar chiqarilgan.