“ADABIY ALOQALAR VA ULARNING TURLARI” (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada adabiy aloqa tushunchasining nazariy asoslari, uning yuzaga kelish omillari hamda asosiy turlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Adabiy aloqaning shakllanish jarayonida tarixiy, ijtimoiy-madaniy va estetik omillarning o ‘ rni alohida yoritiladi. Shuningdek, bevosita va bilvosita adabiy ta ’ sir shakllari, tarjimaning adabiyotlararo muloqotdagi roli, intertekstual munosabatlarning badiiy tafakkur rivojidagi ahamiyati keng ko ‘ rib chiqiladi.Maqolada adabiy aloqaning milliy va jahon adabiyoti taraqqiyotidagi o‘ rni, uning global adabiy jarayon bilan uzviy bog ‘ liqligi asoslab beriladi. Bundan tashqari, adabiy aloqaning zamonaviy bosqichda madaniy integratsiya va adabiy innovatsiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati ham tahlil qilinadi.