MILLIY O’ZIGA XOS SO’ZLARNI TARJIMA QILISHDAGI MUAMMOLAR. REALIYALAR TARJIMASI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola milliy o’ziga xos birliklarning maftunkor dunyosiga kirib, ularning xususiyatlari va funktsiyalarini til doirasida o'rganadi. To'liq adabiyotlarni tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot realiyalarning turli jihatlarini o'rganadi, uning xususiyatlarini aniqlaydi va muloqotdagi muhim funksiyalarini ta'kidlaydi. Usullar bo'limida tadqiqot yondashuvi batafsil bayon etilgan bo'lsa, natijalar bo'limida asosiy topilmalar keltirilgan. Muhokama bo'limi ushbu tarjimadagi qiyinchiliklarning oqibatlarini o'rganib chiqadi va maqola ushbu sohadagi keyingi tadqiqotlar uchun qimmatli tushunchalar va takliflar bilan yakunlanadi.