KETMA-KET TARJIMADA QISQA YOZUVDAN FOYDALANISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ketma-ket tarjima jarayonida qisqa yozuvlardan samarali foydalanish tarjimonning ish sifatini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola qisqa yozuvlarni olishning turli usullari, ularning afzalliklari va kamchiliklarini tahlil qiladi. Unda tarjimonlar uchun eslab qolish qobiliyatini yaxshilash, ma'lumotlarni tuzilmalashtirish va tezkor qayta ishlashga yordam beradigan amaliy tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari ketma-ket tarjimada yozuvlardan foydalanish samaradorligini oshirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlarni taqdim etadi.