TANQIDIY VA IJODIY FIKRLASH TUSHUNCHALARINING UMUMIY MAZMUNI VA PEDAGOGIK SHARHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tanqidiy va ijodiy fikrlash tushunchalarining mohiyati, ularning kelib chiqish tarixi va pedagogik sharhi o'rganiladi. Tanqidiy fikrlash — ma'lumotlarni tahlil qilish, baholash va asosli xulosalar chiqarish qobiliyati sifatida, ijodiy fikrlash esa yangi g'oyalar yaratish, muammolarga nostandart yechimlar topish ko'nikmasiga asoslanuvchi jarayon sifatida talqin etiladi. Maqolada ushbu ikki tushunchaning o'zaro munosabati, ularning ta'lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati va zamonaviy pedagogikadagi o'rni xorijiy, MDH va o'zbek olimlari qarashlari asosida tahlil qilinadi.