ISTIQLOL DAVRI ADABIY TANQIDCHILIGI. FARG'ONA ADABIY TANQIDCHILIGINING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola istiqlol davri oʻzbek adabiy tanqidchiligining umumiy rivojlanish tendensiyalarini tahlil qiladi. Unda, xususan, Fargʻona adabiy tanqidchiligining oʻziga xos xususiyatlari, uning shakllanishi va taraqqiyot bosqichlari atroflicha oʻrganiladi. Mintaqaviy adabiy muhitning tanqidiy tafakkurga taʼsiri, yetakchi tanqidchilarning ijodiy faoliyati hamda ularning milliy adabiyotimiz rivojiga qoʻshgan hissasi yoritiladi. Tadqiqot Fargʻona adabiy tanqidchiligining oʻziga xos uslubiy va metodologik yondashuvlarini ochib berishga qaratilgan boʻlib, uning zamonaviy adabiy jarayondagi oʻrnini belgilaydi.