I.AI.A. BODUEN DE KURTENINING LINGVISTIK QARASHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada XIX–XX asr tilshunosligining eng yirik nazariyotchilaridan biri bo‘lgan I.A. Boduen de Kurtenining lingvistik qarashlari chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Olimning tilning psixologik mohiyati, fonema nazariyasi, til va nutq munosabati, til tizimining struktur tabiati hamda til o‘zgarishi haqidagi qarashlari keng yoritiladi. Boduen de Kurtenining ilmiy merosi zamonaviy fonologiya, struktur lingvistika, psixolingvistika va sotsiolingvistika fanlari rivojidagi o‘rni nuqtai nazaridan baholanadi.