"COMPARATIVE ANALYSIS OF ENGLISH- UZBEK TRANSLATION TECHNIQUES" (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola ingliz va o'zbek tillari o'rtasidagi matnlarni tarjima qilishda qo'llaniladigan usullarning qiyosiy tahlilini taqdim etadi. Unda ushbu til juftligiga xos bo'lgan turli lingvistik va madaniy muammolar, xususan, leksik, grammatik va stilistik o'zgarishlar o'rganiladi. Tadqiqot turli tarjima strategiyalarining qo'llanilishi va samaradorligini ko'rsatish uchun adabiy va texnik matnlardan aniq misollarni ko'rib chiqadi. Olingan natijalar tillararo muloqot dinamikasini chuqurroq tushunishga hamda ingliz-o'zbek kontekstida tarjima pedagogikasi va amaliyotini takomillashtirishga hissa qo'shishni maqsad qilgan.