O‘QITUVCHINING PSIXOLOGIK HOLATI VA UNING TA'LIM JARAYONIDAGI NUTQIY FAOLIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘qituvchi  nutq  madaniyati  va  pedagogik kommunikatsiyaning o‘quvchilarning  psixologik  holati,  ta’lim  jarayonidagi  faolligi  hamda  shaxsiy  rivojlanishiga  ta’siri  tahlil qilingan.   O‘qituvchining   nutq   ohangi,   uslubi   va   muloqotdagi   emotsional   ifodadorligi   o‘quvchilar motivatsiyasini  oshirishda,  ularning  bilimlarni  o‘zlashtirish  samaradorligini  kuchaytirishda  muhim  rol o‘ynaydi.  Shuningdek,  maqolada  samarali  pedagogik  kommunikatsiya  modelining  asosiy  tamoyillari, verbal  va  neverbal  muloqot  vositalarining  o‘quvchi  shaxsiga  psixologik  ta’siri  yoritilgan.Tadqiqot natijalari  o‘qituvchi  nutqining  madaniy  va  emotsional  jihatdan  boy  bo‘lishi  ta’lim  sifatini  oshirishning muhim omili ekanligini ko‘rsatadi.