MIKRO GES UCHUN FAZA ROTORLI ASINXRON GENERATORNING SIMULINK ASOSIDAGI IMITATSION MODELI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida mavjud kam bosimli suv oqimlaridan samarali foydalanish orqali elektr energiya ishlab chiqarish masalalari ko‘rib chiqilgan. Xususan, faza rotorli asinxron generator asosida ishlovchi mikro GES qurilmasining imitatsion va fizik modeli ishlab chiqilgan. Qurilmaning elektr va boshqaruv tizimlari MatLAB dasturiy ta’minotining SIMULINK muhitida modellashtirilib, uning ish jarayonlari tahlil qilingan. Olingan natijalar mikro GES qurilmalarida faza rotorli asinxron generatorlardan foydalanish samaradorligini oshirish va ularning ishonchli ishlashini ta’minlash imkonini beradi.