ABDURAUF FITRAT"ABULFAYZXON"DRAMASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada yigirmanchi asr o‘zbek adabiyotining yirik vakili, buyuk mutafakkir va jamoat arbobi Abdurauf Fitratning "Abulfayzxon" dramasidagi g‘oyaviy-badiiy izlanishlar atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda asarning yaratilishiga turtki bo‘lgan tarixiy sharoitlar hamda muallifning o‘tmish voqealari orqali zamonaviy ijtimoiy-siyosiy muammolarni ko‘tarib chiqishdagi mahorati yoritilgan. Maqolaning markaziy qismida mustabid hokimiyatning inson ruhiyatiga va jamiyat ma’naviyatiga ko‘rsatadigan halokatli ta’siri, shuningdek, shaxsiy manfaatning milliy manfaatlardan ustun qo‘yilishi oqibatida yuzaga keladigan davlat tanazzuli masalalari tahlil etiladi.