MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALARNING IQTISODIY MOHIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola moliyaviy texnologiyalarning iqtisodiy mohiyatini aniqlash va ularning moliya bozorlari hamda institutlar faoliyatidagi transformatsion ta’sirini izohlashga qaratilgan. Tadqiqot institutsional va funksional yondashuvlar asosida, taqqoslash va mantiqiy tahlil metodlari bilan olib borildi. Natijalar fintech moliyaviy vositachilik xarajatlarini pasaytirishi, axborot asimmetriyasini qisqartirishi va risklarni qayta taqsimlash mexanizmlarini kuchaytirishini ko‘rsatadi.Ushbu maqola moliyaviy texnologiyalarning iqtisodiy mohiyatini konseptual jihatdan ochib beradi va ularning moliya tizimi samaradorligiga ta’sir kanallarini tahlil qiladi. Tadqiqotda institutsional tahlil, taqqoslama yondashuv va nazariy umumlashtirish usullari qo‘llandi. Olingan natijalar fintech raqamli infratuzilma orqali tranzaksiya xarajatlarini kamaytirishi, raqobatni kuchaytirishi va moliyaviy inklyuziyani kengaytirishini asoslaydi.