MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALARDA XAVFSIZLIK MASALALARI: RAQAMLI TO‘LOVLAR EKOTIZIMIDA RISKLAR, BOSHQARUV VA HIMOYA ARXITEKTURASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola moliyaviy texnologiyalar ekotizimida xavfsizlik muammolarini riskga yo‘naltirilgan yondashuv asosida tahlil qiladi. Tadqiqotda adabiyotlar sharhi, konseptual modellashtirish va qiyosiy tahlil metodlari qo‘llanildi. Natijalar tahdidlar zanjiri, zaifliklar manbalari hamda boshqaruv nazoratlari uyg‘unligini ko‘rsatadi. Ilmiy hissa sifatida fintech uchun ko‘p qatlamli himoya arxitekturasi asoslari tizimlashtirildi.