"BOG'CHA – BEGONA JOY EMAS: KICHKINTOYLAR ADAPTATSIYASI QANDAY KECHADI?" (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim muassasasiga qabul qilingan bolalarning adaptatsiya jarayoni, uning psixologik xususiyatlari hamda kechish bosqichlari tahlil qilinadi. Bolalarning oilaviy muhitdan bog‘cha muhitiga o‘tish davrida yuzaga keladigan emotsional holatlar, qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, tarbiyachi va ota-onaning adaptatsiya jarayonidagi o‘rni, ularning hamkorligi hamda bolaga psixologik yordam ko‘rsatish usullari ochib berilgan. Maqolada bolalarning bog‘chaga moslashuvini yengillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.