MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH YO’NALISHLARI VA ULARGA MISOLLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada moliyaviy texnologiyalar (FinTech)ning mazmuni, ularning asosiy yo‘nalishlari hamda zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, raqamli to‘lov tizimlari, mobil banking, blokcheyn texnologiyasi, sun’iy intellekt va kraudfanding kabi yo‘nalishlar batafsil yoritilgan. Shuningdek, FinTech’ning iqtisodiy samaradorligi, moliyaviy xizmatlar sifatini oshirishdagi roli va amaliyotdagi qo‘llanilishiga oid misollar keltirilgan. Tadqiqot natijasida moliyaviy texnologiyalar iqtisodiyotni raqamlashtirishda muhim omil ekanligi asoslab beriladi.