JAHON IQTISODIYOTINI GLOBALLASHUV OMILLARI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezis jahon iqtisodiyotining globallashuv jarayonini uning harakatlantiruvchi omillari va tarixiy rivojlanish bosqichlari kesimida tahlil qiladi. Maqsad globallashuvning texnologik, institutsional va bozor mexanizmlari orqali qiymat zanjirlari, savdo va kapital oqimlariga ta’sirini asoslashdir. Metodologiya sifatida qiyosiy-tarixiy yondashuv, institutsional tahlil va tizimli umumlashtirish qo‘llanadi. Ilmiy yangilik globallashuv bosqichlarini o‘lchovli mezonlar bilan ajratish hamda risk va imkoniyatlar muvozanatini izohlashdir.