O‘ZBEK VA QOZOQ TILLARIDA YURAK KONSEPTINING IFODALANISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu  maqolada o‘zbek va qozoq tilshunosligining rivojlanib borayotgan yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan  kognitiv tilshunoslik hamda lingvokulturologiyaning asosiy birligi – konsept tushunchasi tadqiq etilgan. Maqolada kognitiv tilshunoslik hamda linvokulturologiya haqida, konseptning nazariy asoslari, uning jahon va o‘zbek tilshunosligida o‘rganilishi va lingvomadaniy xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, “yurak” konseptining o‘zbek va qozoq tillarida ishlatilishi misollar orqali tahlil qilingan.