O‘ZBEK TILIDA MEHNAT KONSEPTI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikning dolzarb yo‘nalishlari bo‘lgan kognitologik va lingvokulturologik jihatdan “konsept” tushunchasi tadqiq etilgan. Maqolada S.A. Askoldov, Y.S. Stepanov, J. Lakoff va o‘zbek olimlaridan Sh. Safarov, D. Xudoyberganovalarning nazariy qarashlari orqali “mehnat”konsepti tahlil qilingan. Tadqiqot obyekti sifatida tanlab olingan, o‘zbek lisoniy manzarasidagi “mehnat” konsepti, uning etimologik asosi va o‘zbek xalq maqollaridagi kognitiv-semantik xususiyatlari ochib berilgan.