NEMISCHA TILSHUNOSLIKKA OID LUGʻAT TUZISH PRINSIPLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada nemis tilshunosligiga oid terminologik lug‘atlarni tuzishning nazariy va amaliy asoslari keng yoritiladi. Termin va terminologiya tushunchalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi hamda ularning tilshunoslikdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, terminologik lug‘atlarning shakllanishi, ularning turlari va zamonaviy lingvistik tadqiqotlardagi ahamiyati yoritiladi. Maqolada terminologik lug‘at tuzish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy ilmiy prinsiplarga alohida e’tibor qaratiladi.