GLOBALLASHUV VA TEXNOLOGIYALAR TA’SIRIDA YOSHLAR TAOMLANISH MADANIYATINING TRANSFORMATSIYAS (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli texnologiyalar ta’sirida Farg‘ona vodiysi yoshlarining taomlanish madaniyatida yuz berayotgan transformatsiya jarayonlari tahlil qilingan. Tadqiqotda taomlanish tizimi nafaqat biologik ehtiyoj, balki etnik identifikatsiya, ijtimoiy maqom va raqamli makonda milliy o‘zlikni namoyish etish vositasi sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada yoshlarning taom tanlash xulq-atvoriga ko‘ra yangi tipik guruhlari tasniflangan hamda an’anaviy oilaviy qadriyatlar va global trendlar o‘rtasidagi “gibrid” modelning shakllanishi sotsiologik va antropologik yondashuvlar asosida yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy “fud-bloging” va virtual iste’mol madaniyatining yoshlar dunyoqarashiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.