MUQIMIY VA MILLIY UYG‘ONISH DAVRI . FURQAT HAYOTI VA IJODINI O‘RGANISHNING DOLZARB MASALALARI. QO‘QON ADABIY MUHITI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyoti tarixida muhim o‘rin tutgan milliy uyg‘onish davrining o‘ziga xos xususiyatlari yoritiladi hamda Muqimiy va Furqat ijodi misolida bu davr adabiy jarayonlari tahlil qilinadi.Xususan, Furqat hayoti va ijodini o‘rganishning dolzarb masalalari, uning ma’rifatparvarlik g‘oyalari, zamonaviylikka intilishi hamda jamiyat taraqqiyotiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi.