OMMAVIY XIZMAT KO'RSATISH MODELLARI. TAVAKKALCHILIK SHAROITIDA YECHIM QABUL QILISH. LAPLAS KRITERIYASI. MINIMAKS VA MAKSIMIN KRITERIYALARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ommaviy xizmat ko‘rsatish modellari hamda tavakkalchilik sharoitida qaror qabul qilish masalalari o‘rganildi. Tadqiqot davomida xizmat ko‘rsatish tizimlarida mijozlar oqimini boshqarish, resurslardan samarali foydalanish va optimal strategiyani tanlash masalalari ko‘rib chiqildi. Xususan, Laplas, minimaks va maksimin kriteriyalari asosida noaniqlik sharoitida qaror qabul qilish usullari tahlil qilindi. Amaliy misol sifatida bankda xizmat oynalari sonini aniqlash masalasi yechildi va eng maqbul yechim asoslab berildi. Ushbu yondashuv xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va boshqaruv samaradorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.