АSTIONIM (SHAHAR NOMI) KOMPONENTLI MAQOLALAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada astionim (shahar nomi) komponentli maqolalar lingvistik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda shahar nomlari ishtirok etgan maqollarning semantik, strukturaviy va madaniy xususiyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, turli xalqlar og‘zaki ijodida uchraydigan astionimli maqollarning mazmuni, ularning tarixiy va hududiy bog‘liqligi yoritiladi. Maqolada bunday birliklarning xalq dunyoqarashi, mentaliteti hamda ijtimoiy tajribasini ifodalashdagi o‘rni alohida ta’kidlanadi. o‘rtasidagi uzviy aloqani aks ettiruvchi muhim vosita ekanini ko‘rsatadi.