YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARINI OLDINI OLISH VA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada yurak-qon tomir kasalliklarini oldini olish vaularni davolashning zamonaviy usullari haqida so‘z boradi. Yurak-qon tomir    kasalliklari global sog‘liqni saqlash tizimi uchun jiddiy tahdid bo‘lib, yurak ishemik   kasalligi, gipertoniya, insult va boshqalar ko‘plab insonlarning hayot sifatini   pasaytiradi. Tadqiqotlar va yangi davolash texnologiyalari kasalliklarni erta   bosqichda aniqlash va samarali davolash imkoniyatlarini kengaytirmoqda. Maqolada sog‘lom turmush tarzi, to‘g‘ri ovqatlanish, muntazam jismoniy faollik va  zararli odatlarni tark etishning profilaktik roliga e'tibor qaratiladi. Shuningdek,   minimal invaziv jarrohlik usullari, angioplastika, stent qo‘yish, farmakologik   terapiya va reabilitatsiya kabi zamonaviy davolash usullari ko‘rib chiqiladi. Maqola  tibbiyot xodimlari va kasallik xavfi yuqori bo‘lgan shaxslarga amaliy tavsiyalarberadi.