BANKLARDA KREDIT OPERATSIYALARINING BUXGALTERIYA HISOBI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklarida kredit operatsiyalarining buxgalteriya hisobi masalalari atroflicha ko'rib chiqiladi. Unda kreditlarni berish, ularga xizmat ko'rsatish va qaytarish jarayonlarining amaldagi hisob-kitob metodologiyasi tahlil qilinadi. Tadqiqot bank hisobiga ta'sir etuvchi me'yoriy-huquqiy bazani va uning kredit portfellariga ta'sirini tanqidiy o'rganadi. Mavjud hisob tizimlaridagi aniqlangan muammolar muhokama qilinadi va ularni takomillashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar beriladi. Taklif etilgan yaxshilanishlar bank sektorida moliyaviy hisobotlarning aniqligini oshirish va risklarni boshqarish tizimlarini mustahkamlashga qaratilgan.