JAHON ADABIYOTIDA RENESSANS MASALASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jahon adabiyotida Renessans davrining shakllanishi, rivojlanishi va uning adabiy jarayonlarga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Renessans davri insonparvarlik g‘oyalari, antik merosga qaytish, shaxs erkinligi va ijodiy tafakkurning yuksalishi bilan ajralib turadi.Maqolada Italiya, Fransiya, Angliya va boshqa Yevropa mamlakatlaridagi Renessans adabiyotining asosiy xususiyatlari, yirik vakillari hamda ularning asarlaridagi g‘oyaviy-badiiy yo‘nalishlar yoritiladi.