ASTIONIM(SHAHAR NOMI)KOMPONENTLI MAQOLALAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada astionimlar, ya’ni shahar nomlari ishtirok etgan maqollar lingvistik va madaniy jihatdan tahlil qilinadi. Maqollarda shahar nomlarining semantik va ramziy ma’nolari o‘rganiladi. Ularning xalq tafakkuri, ijtimoiy munosabatlar va axloqiy qarashlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, astionim komponentli maqollarning nutqdagi obrazlilikni kuchaytirishi va tarbiyaviy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida bunday maqollar milliy madaniyat va til boyligining muhim qismi ekanligi aniqlanadi.