ICHAK MIKROFLORASINING MUVOZANATI VA ICHAK INFEKSIYALARINING PATOGENEZIDAGI O'ZARO TA'SIRI: KLINIK VA EKSPERIMENTAL TADQIQOTLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy dissertatsiya "Ichak mikroflorasining muvozanati va ichak infeksiyalarining patogenezidagi o'zaro ta'siri: klinik va eksperimental tadqiqotlar" mavzusida olib borilgan tadqiqotlar natijalarini taqdim etadi. Ichak mikroflorasi inson organizmida muhim rol o'ynaydi, u nafaqat oziq-ovqatni hazm qilish jarayonida, balki immun tizimining faoliyatida ham ishtirok etadi. Ushbu tadqiqotda ichak mikroflorasining muvozanati va uning buzilishi, shuningdek, ichak infeksiyalarining rivojlanishida qanday rol o'ynashi o'rganilgan.Tadqiqot jarayonida klinik va eksperimental metodlar qo'llanilgan bo'lib, bu orqali ichak mikroflorasining turli holatlarda qanday o'zgarishlar yuz berishini aniqlashga harakat qilingan. Olingan ma'lumotlar asosida ichak mikroflorasining muvozanati va ichak infeksiyalarining patogenezidagi o'zaro ta'siri haqida yangi nazariyalar ishlab chiqilgan.