OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI TASHQI SIYOSATINING MUHIM YOʻNALISHLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston tashqi siyosatining konseptual asoslari, ustuvor yo‘nalishlari va strategik maqsadlari tahlil qilinadi. Muallif mintaqaviy hamkorlik, iqtisodiy diplomatiya va transport-logistika koridorlarini rivojlantirish masalalariga alohida to‘xtalib o‘tgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning jahonning yetakchi davlatlari va nufuzli xalqaro tashkilotlar (BMT, SHT, TDT) bilan munosabatlari, global tashabbuslari hamda milliy manfaatlarni himoya qilishdagi roli yoritilgan.