BOLALARDAGI SEZGI VA MOSLASHUV JARAYONLARINING SHAKLLANISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda sezgi (sensor) jarayonlarining rivojlanishi, ularning idrok va bilish faoliyatiga ta’siri hamda moslashuv (adaptatsiya) jarayonlarining shakllanishi yoritiladi. Shuningdek, bolalarning tashqi muhitga moslashuvi va psixik rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi.