KLASSIK TOPOLOGIK MASALALAR: KO‘PRIKLAR MASALASI VA TO‘RT RANG MASALASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada topologiyaning klassik masalalari — Ko‘priklar masalasi va To‘rt rang masalasi o‘rganiladi. Ko‘priklar masalasi orqali graf nazariyasining asoslari, xususan, Euler yo‘li va sikli tushunchalari tahlil qilinadi. To‘rt rang masalasi esa planar graflarni bo‘yash muammosi sifatida ko‘rib chiqilib, uning matematik mohiyati va yechilishi bayon etiladi. Shuningdek, ushbu masalalarning zamonaviy texnologiyalar, logistika, aloqa tizimlari va kompyuter fanlaridagi amaliy qo‘llanilishi yoritiladi.