DIFFERENSIAL TOPOLOGIYA ASOSLARI TALQINI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada differensial topologiyaning nazariy asoslari va uning zamonaviy matematika tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, silliq ko‘pxilliklar, ularning lokal va global xossalari, tangensial fazo tushunchasi hamda silliq akslantirishlarning asosiy xususiyatlari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, maqolada differensial topologiyaning boshqa matematik fanlar bilan uzviy bog‘liqligi, jumladan differensial geometriya, matematik analiz va dinamik sistemalar nazariyasi bilan aloqasi ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot jarayonida nazariy tahlil usullaridan foydalanilib, differensial topologiyaning muhim tushunchalari tizimli ravishda umumlashtirilgan.Mazkur ish differensial topologiya fanining asosiy kategoriyalari va metodlarini o‘rganishda nazariy manba sifatida xizmat qiladi hamda talabalarning matematik tafakkurini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega.