DIFFERENSIAL GEOMETRIYA VA TOPOLOGIYANING ZAMONAVIY TATBIQLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada differensial geometriya va topologiyaning nazariy asoslari hamda ularning zamonaviy ilm-fan va texnologiyadagi qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Xususan, robototexnika, kompyuter grafika va fizika sohalarida ushbu matematik yo‘nalishlarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, geometrik va topologik yondashuvlar yordamida murakkab tizimlarni modellashtirish, fazoviy obyektlarning xossalarini aniqlash va amaliy muammolarni yechish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida differensial geometriya va topologiyaning zamonaviy texnologiyalar rivojidagi muhim o‘rni asoslab beriladi.