BADIIY ADABIYOTDA OTA OBRAZI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada badiiy adabiyotda ota obrazi va uning xususiyatlari tahlil qilinadi. Ota obrazi turli  asarlar misolida yoritilib, uning jamiyatdagi o‘rni, ma’naviy qadriyatlar tizimidagi ahamiyati hamda ota-farzand munosabatlari badiiy jihatdan ochib beriladi. Shuningdek, o‘zbek va jahon adabiyoti namunalarida ota obrazining ifodalanish usullari qiyosiy tarzda o‘rganiladi.