O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY SOHADA AMALGA OSHIRILAYOTGAN TIZIMLI ISLOHOTLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasida so‘nggi yillarda ijtimoiy sohada amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlar tahliliga bag‘ishlangan. Unda sog‘liqni saqlash, bandlik, kambag‘allikni qisqartirish va ijtimoiy himoya tizimidagi tarkibiy o‘zgarishlar normativ-huquqiy hujjatlar va statistik ko‘rsatkichlar asosida yoritilgan. Yangi tizimlarning joriy etilishi natijasida tibbiy xizmat sifati oshgani, ishsizlik kamaygani va ijtimoiy yordam manzilliligi ta’minlanayotgani asoslab berilgan.