ADABIYOTDA OTA OBRAZI: U. HAMDAM “OTA” VA U. SHEKSPIR “ QIROL LIR” ASARLARI QIYOSIDA. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek yozuvchisi Ulug‘bek Hamdamning "Ota" romani va ingliz dramaturgi Uilyam Shekspirning "Qirol Lir" tragediyasi qiyosiy o‘rganiladi. Ikki xil davr va ikki xil madaniyatga mansub bu asarlarda ota va farzand munosabatlaridagi fojiaviy nuqtalar, sadoqat va isyon masalalari tahlil qilingan.