O’TKAN KUNLAR ROMANIDA XALQONA IBORALAR VA BADIIY TASVIR VOSITALARINING QO’LLANILISHI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O’tkan kunlar” romani badiiy tasvir vositalari nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Asardagi o’xshatishlar ,siafatlashlar va xalqona iboralarning qahramonlar xarakterini ochib berishdagi lisoniy-esstetik vazifalari yoritilgan.Tadqiqot davomida yozuvchining so’z qo’llash mahorati va asar tilining o’zbek adabiy tili rivojidagi o’rni aniqlangan.