O‘ZBEKISTONNING JAHON HAMJAMIYATIDA TUTGAN O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining jahon hamjamiyatida tutgan o‘rni, xalqaro munosabatlardagi faolligi, diplomatik siyosati, iqtisodiy integratsiyasi va global jarayonlardagi ishtiroki keng tahlil qilinadi. Mustaqillikdan keyingi davrda mamlakatning tashqi siyosatdagi strategik yo‘nalishlari, xalqaro tashkilotlar bilan hamkorligi hamda mintaqaviy barqarorlikni ta’minlashdagi roli yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonning BMT, SHHT, MDH va boshqa xalqaro tuzilmalardagi ishtiroki ilmiy asosda tahlil qilinadi.