O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI MUDOFAA QOBILIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining mudofaa qobiliyati, uning huquqiy, tashkiliy va strategik asoslari, zamonaviy xavfsizlik tizimidagi o‘rni hamda milliy armiyaning rivojlanish bosqichlari ilmiy tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat xavfsizligini ta’minlashda Qurolli Kuchlarning roli, harbiy siyosatning ustuvor yo‘nalishlari, mudofaa sohasidagi islohotlar va xalqaro hamkorlik masalalari yoritiladi. Maqolada mamlakat mudofaa tizimining barqarorligi va uning istiqboldagi rivojlanish tendensiyalari ham ko‘rib chiqiladi.