SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA DORI YARATISH JARAYONI VA UNING ZAMONAVIY TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalangan holda yangi dori vositalarini yaratish jarayoni, uning ilmiy asoslari, amaliy qo‘llanilishi hamda farmatsevtika sanoatidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning dori molekulalarini aniqlash, klinik sinovlarni optimallashtirish, nojo‘ya ta’sirlarni bashorat qilish va individual davolash usullarini ishlab chiqishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Zamonaviy tibbiyotda ushbu texnologiyaning afzalliklari bilan bir qatorda, mavjud muammolari va istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan.