“O‘TKAN KUNLAR” – O‘ZBEK ROMANCHILIGINING ILK NAMUNASI SIFATIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriy tomonidan yaratilgan “O‘tkan kunlar” romanining o‘zbek romanchiligi rivojidagi o‘rni yoritilgan. Asarda roman janrining shakllanishi, badiiy xususiyatlari, obrazlar tizimi hamda tarixiy haqiqatning aks ettirilishi tahlil qilingan. Shuningdek, asarning ma’rifiy va tarbiyaviy ahamiyati ham ochib berilgan. Maqola romanning o‘zbek adabiyotidagi ilk yirik realistik asar sifatidagi ahamiyatini ko‘rsatadi.