BADIIY ADABIYOTDA OTA OBRAZINING BADIIY TALQINI: O‘ZBEK VA JAHON ADABIYOTI MISOLIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada badiiy adabiyotda ota obrazining badiiy talqini tahlil qilinadi. Unda o‘zbek va jahon adabiyotida yaratilgan ota obrazlarining o‘ziga xos jihatlari, ularning o‘xshash va farqli tomonlari qiyosiy asosda yoritilgan. O‘zbek adabiyotida ota obrazining ko‘proq ideal shaklda tasvirlanishi, jahon adabiyotida esa uning murakkab va ziddiyatli xarakterda berilishi ilmiy jihatdan asoslangan.