PUSHKINNING YEVGENIY ONEGIN ASARI HAQIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada rus adabiyotining durdonasi hisoblangan Aleksandr Pushkinning "Yevgeniy Onegin" she’riy romani badiiy va g‘oyaviy jihatdan tahlil qilinadi.Asarda XIX asr rus jamiyati hayotining "qomusi" sifatida aks etgan ijtimoiy manzaralar, "ortiqcha odam" fojiasi va Onegin obrazining psixologik qirralari yoritib berilgan.Shuningdek, maqolada Tatyana Larina siymosida ayol qalbining go‘zalligi va rus milliy xarakterining ochib berilishi tadqiq etiladi.