ABDURAUF FITRAT YANGI ADABIY TAFAKKUR ASOSCHISI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Abdurauf Fitratning o‘zbek adabiyotida yangi adabiy tafakkur asoschisi sifatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Uning ijodi, jadidchilik harakatidagi faoliyati hamda adabiy til va uslubga kiritgan yangiliklari yoritib beriladi. Muallif Fitrat ijodining shakllanish omillari, uning ijtimoiy-siyosiy qarashlari hamda ma’rifatparvarlik g‘oyalari asosida yaratilgan asarlari mazmun-mohiyati yoritadi. Shuningdek, Fitratning Jadidchilik harakati dagi faol ishtiroki, uning milliy uyg‘onish jarayoniga qo‘shgan hissasi va jamiyatni yangilashga qaratilgan qarashlari ilmiy asosda ochib beriladi.