OʻZBEK TILI OʻQITISHNING TAMOYILLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola oʻzbek tilini oʻqitishning asosiy tamoyillarini ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qiladi. Unda til oʻrgatish jarayonining samaradorligini oshirishga qaratilgan zamonaviy didaktik yondashuvlar va metodologiyalar koʻrib chiqiladi. Maqolada oʻquvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik strategiyalar va ularni amaliyotda qoʻllash usullari yoritilgan. Shuningdek, oʻzbek tili taʼlimida yuzaga keladigan dolzarb muammolar va ularning yechimlari boʻyicha tavsiyalar beriladi. Tadqiqot til oʻqitish sohasidagi mutaxassislar va talabalar uchun qimmatli manba boʻlishi mumkin.