ABDURAUF FITRATNING DRAMATIK ASARLARI TAHLILI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola Abdurauf Fitratning o'zbek adabiyoti va dramaturgiyasidagi o'rni hamda uning dramatik asarlarini chuqur tahlil qilishga bag'ishlangan. Fitrat o'zining sahna asarlari orqali milliy uyg'onish g'oyalarini ilgari surgan, jamiyatdagi ijtimoiy-siyosiy muammolarni jasorat bilan ko'targan. Uning "Hind ixtilolchilari", "Temirchi o'g'li", "Abulfaizxon" kabi asarlari o'zbek dramaturgiyasining rivojlanishiga ulkan hissa qo'shgan. Maqolada ushbu asarlarning badiiy xususiyatlari, g'oyaviy mazmuni va qahramonlar tizimi atroflicha o'rganiladi. Tadqiqot Fitratning dramatik merosining bugungi kundagi ahamiyatini yoritishni maqsad qilgan.