ZOONIM (HAYVONLAR NOMI) KOMPONENTLI MAQOLLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zoonimlar, ya’ni hayvonlar nomlari ishtirok etgan maqollar lingvistik va madaniy jihatdan tahlil qilinadi. Maqollarda it, bo‘ri, tulki, qo‘y, ot kabi zoonimlarning semantik va ramziy ma’nolari o‘rganiladi. Ularning xalq tafakkuri, hayotiy tajriba va axloqiy qarashlarni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, zoonim komponentli maqollarning nutqdagi obrazlilikni kuchaytirishi va tarbiyaviy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida bunday maqollar milliy madaniyat va til boyligining muhim qismi ekanligi aniqlanadi.