4-SINF “OʻQISH SAVODXONLIGI” DARSLIGIDAGI “DOʻSTLIKDA GAP KOʻP EKAN” ERTAGI BADIIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada "Do‘stlikda gap ko‘p ekan" o‘zbek xalq ertagi badiiy va g‘oyaviy jihatdan keng tahlil qilinadi. Asarda do‘stlik, mehr-oqibat va muloqotning inson hayotidagi o‘rni bugungi kun talablari asosida yoritiladi. Qog‘ozvoy va Kesakvoy obrazlari orqali insonning yolg‘izlik holati, do‘stga bo‘lgan ehtiyoji va samimiy munosabatlarning ahamiyati ochib beriladi. Tahlil jarayonida savol-javob usuli qo‘llanib, ertakning mazmuni, ramziy jihatlari va tarbiyaviy ahamiyati ilmiy asosda izohlanadi.